onsdag 10 juli 2013

Äta insekter och mitt dröm boende

Jag har längde funderat på vad det mest minimala en människa skulle kunna leva med vore. Mitt drömboende är långt från asfalt och långt från stress. Trivs bäst i små boende men vill inte bo isolerad utan vill bo i ett samhälle. Ge mitt ett koloniområde, sådand där små hus som ligger runt om i göteborg men placera det långt från asfalten och låt folk flytta in för året runt boende. Lös stressen för vad som ska köpas för mat och hur vi ska kunna odla all mat och ha råd att leva genom att föda upp och äta insekter (Ska skriva en längre artikel om varför insekter är den optimala maten en annan dag). Nu skulle vi ha ett samhälle som inte behöver något, varje dag har alla mat att äta och minimala kostnader att lägga på det lilla men fullständigt tillräckliga huset som är byggt i lera. Folk har levt och lever än idag i lerhus runt om i världen och fördelarna är enorma, inte minns så är det mer eller mindre gratis att bygga och underhålla dem och man har en oändlig möjlighet att skapa ett hus efter fantasin ist för att vara fast i de räta vinklar som krävs hos modernt byggande. Se bilden nedan för ett exempel och om du vill läsa mer så googla på "Cob Houses".
 Elen löser vi med vind/sol och toaletterna är mulltoa. På dagarna jobbar vi 25-33% då vi har minimalt med kostnader krävs inte mer jobb men man vill ju ändå bli stimulerad av arbetet. Genom att bara jobba 25% skulle vi kunna ge alla människor jobb ist för att driva skiten ur ett litet antal (förstår detta är en utopi då det inte finns nog med kompetens samt att den minskade konsumptionen skulle döda världen som vi ser den idag men men).

Provade idag att äta lite insekter från djuraffären, fick även numret till en kille som föder upp massa insekter här i göteborg så hoppas få åka ut till han på ett studiebesök och prova min egna lilla farm här hemma om inte Anja slår ihjäl mig då. Är grymt nyfiken på hur stor yta det skulle krävas för att vara totalt självförsörjande kalorimässigt med bara insekter. Ni som tycker det verkar konstigt att äta insekter skall veta att 80% av jordens befolkning äter insekter dagligen så ni tillhör faktiskt en minoritet.

Dom stora är Rosenbaggslarver och dom små är Zoophoba. De stora hade inte så mycket smak med de små var riktigt goda, smakade salt och hade ganska mycket konsistensen och smak av salta pinnar. Det är från insekterna vi har fått vårat sug efter salt och från frukten vi fått vårat sug efter sött. Svårare än så är det inte, detta är våra två naturliga energikällor.

1 kommentar:

  1. Haha. Oxsvans kan jag köpa men insekter. Nu börjar du spåra rejält. Hoppas dock du hittar nåt som funkar för dig så vi får se dig lite bitigare.

    SvaraRadera