torsdag 18 juli 2013

ENDA SÄTTET ATT RÄDDA DEN SVENSKA MJÖLKEN

Enda sättet att rädda mjölkbönderna är att börja sälja opastöriserad mjölk. Att laktosintoleransen ökar i samhället har inget med mjölken i sig att göra utan är en konsekvens av att våra kroppar är förslitna och försvagade efter att vi endart konsumerar processad mat. Detta medför att enzym produktionen i kroppen går ner och vi får helt plötslig problem så som svullen magen, allergier, laktosintolerans etc. Om vi likt Finland, Tyskland, Frankrike, Italien etc hade låtit våra mjölkbönder sätta upp mjölkautomater i ständer och byar som de sedan dagligen fyllde på med färsk opastöriserad mjölk har vi en gammal tradition i modern tappning. Många människor med laktosintolerans har inga problem med att dricka opastöriserad mjölk då enzymerna för att bryta ned både laktos och fett redan finns i mjölken. Folk kommer fortsätta att bli allt mer känsliga mot färsk mat samtidigt som pastöriserad mjölk inte ens är ett bra livsmedel, det har besvisats i otaliga studier för den intresserade att själv söka fram, däremot har opastöriserad mjölk används av människor i alla tider och är ett utmärkt livsmedel. Vill ni bönder rädda er verksamheten måste ni gå samman och visa att ni inte accepterar dagens högst tvivelaktiga regler utan vill se en förändring.

Hur gick det för den stackars Årebonden som gick upp mot staten och sålde riktig mjölk i automat:
"Sålde som smör i solsken" marknaden är enorm och det är enda sättet vi kan få folk att dricka mjölk igen i Sverige samtidigt som det inte går att konkurrera med billig skit från utlandet då det krävs färsk daglig närproducerad mjölk till att fylla på automaterna. Ni mjölkbönder har en unik produkt som kräver att vara närproducerad, det går inte att konkurrera med er och ni skulle kunna ha en gyllene marknad om ni bara går samman och skapar förändring. Effektivisering och storskalighet är inte lösningen på era problem! Jag hade gladeligen betalat 20kr litern i en automat för färsk mjölk och utan mellanhänder går detta direkt till bonden vilken kan jämföras med vad ni får nu :s Länk till Årebonden

För alla att läsa på om hur vi som konsumenter åter igen blir manipulerade till att gynna ekonomin mer än individens hälsa och om hur lite stöd det finns för påståendena kring farorna med färsk mjölk. Länk: Den perfekta maten vi ej får köpa

Några sista ord till er som tycker bakterier är äckliga, ska vi förbjuda alla frysta bär, ska vi förbjuda försäljning av gurka/sallad, ska vi förbjuda försäljning av kött, ska vi förbjuda försäljning av burkmat mm. Alla dessa livsmedel har spridit smitta, det går inte att förhindra och mjölk är inte värre än något annat. Sett till färskhet och andra hälso/miljö fördelar tror jag nog att närproducerad mjölk vida överträffar fördelarna hos importerad burkskinka.

1 kommentar:

  1. Det stämmer ! Jag blev laktosintolerant för några år sedan, och inte på ett lätt sätt. Men jag reser mycket och insåg rätt snart att jag kunde dricka mjölk i Italien, Spanien, Portugal och andra länder (USA, m m). Det är bara svensk mjölk som är ett problem. Detta medför förluster och problem för svenska bönder, magproblem hos kunderna och slöseri med resurser.
    Skönt att någon därute tänker!
    /Mauro

    SvaraRadera